Bosch Growers

Bosch Growers

Bosch Growers is een modern familiebedrijf dat al sinds 1854 gevestigd is in Bleiswijk. Op het bedrijf worden groene paprika’s en bramen geteeld. In...

Bleiswijk

Over Bosch Growers

Bosch Growers: doorgaan waar anderen stoppen

Bosch Growers is een modern familiebedrijf dat al sinds 1854 gevestigd is in Bleiswijk. Op het bedrijf worden groene paprika’s en bramen geteeld. In de loop der jaren heeft Bosch Growers zich ontwikkeld tot specialist in hightechtuinbouw. De inmiddels zesde generatie toont veel ambitie op het gebied van innovatie en internationalisering.

Bij Bosch Growers koppelen we traditionele kernwaarden, zoals oog voor mens en milieu, aan een uiterst moderne en toekomstgerichte bedrijfsvoering. Wij zetten ons in voor gezond, veilig en smaakvol voedsel en willen dat bereikbaar maken voor iedereen. We zijn innovatief, ondernemend en flexibel. Onze kennis van en fascinatie voor hightech brengt ons steeds een stap verder. Wij gaan door waar anderen stoppen.

Over ons

Bosch Growers beschikt over een jong, betrokken team met een grote interesse in nieuwe technieken, nieuwe teelten en nieuwe teeltmethoden. De focus van het familiebedrijf is steeds gericht op de lange termijn en dus weegt duurzaamheid en de zorg voor mens en milieu zwaar. Biologische gewasbescherming en duurzame (CO2-vrije) warmte zijn onze speerpunten. En met het oog op ‘zero waste’ zoeken we steeds naar manieren om restproducten te verwerken.

Bij Bosch Growers besteden we veel aandacht aan onze medewerkers. Het is voor ons vanzelfsprekend dat we zorgen voor goede arbeidsomstandigheden. We geven medewerkers veel ruimte om hun talenten te ontwikkelen en bieden volop mogelijkheden om cursussen te volgen. Want: groeien doe je samen!

Historie

Op 21 april 1854 legde Leonardus van den Bosch (1822) in Bleiswijk de basis voor de huidige onderneming, Bosch Growers. In de beginjaren werd er in de open lucht geteeld. De crisis van de jaren dertig dwong veel tuinders – en zo ook Van den Bosch – om een begin te maken met de kasteelt en zo het seizoen te verlengen. Deze intensivering van de teelt was bovendien een manier om ervoor te zorgen dat meerdere zonen in hun levensonderhoud konden voorzien. In de jaren zestig zette Wim van den Bosch, achterkleinzoon van Leonardus, de eerste Venlokas neer. Inmiddels staan zijn zoon Jaco (1963) en kleinzoons Wouter (1991) en Tijmen (1994) aan het roer. In 2002 stapte Jaco over van de aubergineteelt naar groene paprika’s. In 2017 kwam daar de teelt van bramen bij.

1870

Leonardus van den Bosch de stichter van het bedrijf in 1854.

1966

Jaco en Wim van den Bosch. De 4e en 5e generatie van het bedrijf.

1996

De jongens van de 6e generatie van het bedrijf.

‘Ik ben geboren met groene vingers en tuinder geworden omdat ik het leuk vond om met planten om te gaan’.

Jaco van den Bosch

Directeur Bosch Growers

Wat wij doen

Bosch Growers is gespecialiseerd in de teelt van groene paprika’s en jaarrond bramen onder glas. Wij investeren in kennisontwikkeling, onderzoek en samenwerking met verschillende universiteiten en onderzoekcentra, zoals de WUR en Groen Agro Control. We zetten onze kennis en ervaring in voor nieuwe teelten, de toepassing van sensoren en Lean werken. We laten ons inspireren door ontwikkelingen binnen én buiten onze sector.

Op onze kwekerijen maken wij volop gebruik van sensoren om onder meer gewastemperatuur, licht en klimaat te kunnen sturen en te beheersen. Daarnaast zijn we gestart met de toepassing van kunstmatige intelligentie om uiteindelijk de stap naar autonoom telen te kunnen maken. We werken hiervoor veelvuldig en nauw samen met start-ups die innovaties voor de glastuinbouw ontwikkelen.

Bij Bosch Growers werken wij Lean en we hebben de ambitie om dat steeds verder te ontwikkelen. Onze zelfstandig werkende teams krijgen veel verantwoordelijkheid. Zo zetten we ons gezamenlijk in voor dat ene doel: de consument voorzien van lekkere, gezonde, veilige en kwalitatief hoogwaardige producten.

Contact Info

Bedrijvenpagina https://boschgrowers.com/

Vacatures Bosch Growers

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.