Hollandplant

Hollandplant

Professionele groentetelers uit heel Europa kopen bij ons hun uitgangsmaterialen. In het zomerseizoen leveren wij grote partijen sierplanten aan...

Bergschenhoek

Over Hollandplant

Professionele groentetelers uit heel Europa kopen bij ons hun uitgangsmaterialen. In het zomerseizoen leveren wij grote partijen sierplanten aan Europese grootwinkelbedrijven. Dat doen we al ruim 30 jaar. Onderscheidend bij onze kwaliteit, service en aanpak zijn onze mensen en moderne kassen gelegen in Bergschenhoek in Nederland. Elke klant heeft een eigen afdeling in de kas waar planten optimaal kunnen groeien. Ben je op zoek naar een professionele plantenkwekerij die de door jou gewenste jonge tomaten-, komkommer-, aubergine-, paprika- of courgetteplanten opkweekt? Of grote partijen sierteelt producten teelt? Wij helpen graag.

Samenwerken aan topkwaliteit

Wij willen topkwaliteit planten leveren aan onze klanten om hen zo van een voorsprong te voorzien. Dat doen we met een vast team van gemotiveerde medewerkers en tijdelijke hulp als dat nodig is. Hun kennis en kunde en de nauwe samenwerking met de klant, zijn essentieel bij het maken van een topproduct. We hebben dus veel persoonlijk contact.

Jouw planten in eigen afdeling

Planten kweken wij op in hun eigen afdelingen. Daar kunnen wij de jonge planten alles geven wat ze nodig hebben. Eigen watergiften. Eigen voeding. Eigen warmte. Eigen belichting. Elke plant krijgt zo de optimale start, die een voorsprong oplevert voor verder groei en bloei.

Duurzame teelt

We willen de impact van ons bedrijf op het milieu zo klein mogelijk houden. Processen richten wij zo efficiënt mogelijk in en het gebruik van spaarzame grondstoffen reduceren we waar mogelijk.  Zo gebruiken we een aardwarmtebron voor de verwarming van onze kassen en is onze productie CO₂ neutraal. Ook hebben we een MPS certificaat.

Onze oorsprong ligt in 1953!

Hollandplant is opgericht als familiebedrijf door P. van der Klugt en inmiddels uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande opkweekbedrijven voor groenteplanten en sierteelt. A.C.H. van der Klugt staat nu aan het roer. Door de jaren heen is Hollandplant flink uitgebreid. Meerdere productielocaties zijn gebouwd en de bestaande locaties zijn geautomatiseerd. Inmiddels telt ons bedrijf 26 ha.

Op het kantoor in Bergschenhoek werken verschillende afdelingen samen om de beste planten van zaadje tot eindproduct te verzorgen en bij de klant af te leveren. Planning, verkoop en transport coördineren deze samenwerking zodat alles soepel en efficiënt verloopt om jou van de beste voorsprong te voorzien. De verschillende locaties hebben hun eigen bedrijfsleider.

Hollandplant heeft klanten in verschillende Europese landen. Met een sterke aanwezigheid in Engeland en België, maar ook in Duitsland, Spanje en Scandinavië en Ierland, heeft Hollandplant een belangrijk aandeel in de Europese markt.

Vacatures Hollandplant

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.