Kwekerij Maron

Kwekerij Maron

Kwekerij Maron is een modern en groeiend bedrijf dat gespecialiseerd is in het telen van verschillende soorten tuin- en terrasplanten...

Pijnacker

Over Kwekerij Maron

Kwekerij Maron is een modern en groeiend bedrijf dat gespecialiseerd is in het telen van verschillende soorten tuin- en terrasplanten. Voor onze hoofd locatie in Pijnacker zijn wij op zoek naar een enthousiaste Assistent Bedrijfsleider die zich wil ontwikkelen binnen de tuinbouw en het als een uitdaging ziet om elke dag de hoogst haalbare kwaliteit van onze producten en medewerkers te leveren. Elke dag is anders en elke dag zien wij als een uitdaging om een nog beter en sterker product neer te zetten.

Kwekerij Maron is een bedrijf dat in 1985 door Ton en Marian van der Burg is opgericht in Pijnacker. Hier werden in eerste instantie snijrozen geteeld, totdat hun zoon Aron bij het bedrijf betrokken raakte. In 2009 werd de teelt van terrasplanten overgenomen van Jan en Aad van Mil uit Den Hoorn, met daarnaast ook stamrozen in pot. In 2016 heeft Aron het bedrijf overgenomen en de verdere bedrijfsvoering van Kwekerij Maron opgepakt!

“We gaan voor kwalitatieve planten en alleen de beste zijn goed genoeg. Alle planten worden met menselijke handen bewerkt zodat we kunnen doen wat het beste voor de plant is”

Duurzaam kweken

We maken gebruik van biologische bestrijding en gebruiken dus geen giftige stoffen. We vangen regenwater op en gebruiken dit om onze planten water te geven. Verder hebben we stroom van onze eigen zonnepanelen en verwarmen we onze kas met aardwarmte, en dus niet met gas. We kiezen ervoor om niet te automatiseren en alle gewasverzorging met onze handen uit te voeren, zodat we alle planten de aandacht kunnen geven die ze verdienen. Op onze schuur hebben we 276 zonnepanelen aangesloten, en deze voorzien ons van alle stroom die we nodig hebben.

Aard warmte

Wij verwarmen onze kas met aardwarmte. Er wordt van een diepte van ruim 2000 meter warm water (+/- 70 graden) omhoog gepompt, de warmte van dit water wordt door een warmtewisselaar uit het water gehaald en dit gaat onze kas in. Het afgekoelde water wordt vervolgens weer terug in de grond gepompt zodat het door de aarde weer opgewarmd kan worden, zo is de cirkel weer rond en kunnen wij onze planten CO2 neutraal kweken.

Biologische bestrijding

Door middel van hele kleine beestjes zorgen we voor een natuurlijke evenwicht, en daardoor worden onze producten niet lastig gevallen door beestjes die schade aanrichten. Door deze manier van bestrijden hebben we geen giftige middelen nodig.

Vacatures Kwekerij Maron

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.