Oostland Company

Oostland Company

Oostland Company is een paprika teelt- en verpakkingsbedrijf van ruim 30 ha in Berkel en Rodenrijs e.o.....

Lansingerland

Over Oostland Company

Oostland Company is een paprika teelt- en verpakkingsbedrijf van ruim 30 ha in Berkel en Rodenrijs e.o.. Het bedrijf wordt geleid door 3 jonge ondernemers met de blik op de toekomst.

Oostland Company

“Het familiebedrijf werd in 1910 opgericht”

Het familiebedrijf werd in 1910 opgericht en richtte zich aanvankelijk op de buitenteelt van verschillende groenten. De kwekerij was oorspronkelijk gevestigd in Leidschendam. In 1973 ging Frank Hendriks als derde generatie in het bedrijf aan de slag. Toen het bedrijf moest plaatsmaken voor woningbouw, vertrok hij in 1980 naar Berkel en Rodenrijs. Na de teelten van komkommer en tomaten werd in 1992 gekozen voor de teelt van paprika.

In de jaren na 2000 deed de vierde generatie Hendriks zijn intrede binnen het bedrijf. In 2005 ging Teun zelfstandig aan de slag op een nieuwe vestiging in Bergschenhoek, daarna volgden Eléonore en Lennert hem. Na twee jaar succesvol ondernemen werd in 2007 besloten tot een fusie tussen het ouderlijk bedrijf en de locatie Bergschenhoek. Het oude bedrijf werd verkocht waarna de huidige locatie aan de Hendrik Driessenweg 6 in Berkel en Rodenrijs werd gebouwd. De dagelijkse leiding van het bedrijf, dat Oostland Company ging heten, kwam in handen van Teun, Eléonore en Lennert. Frank Hendriks bleef in een adviserende rol actief binnen de organisatie.
Vandaag de dag teelt, sorteert én verpakt Oostland Company volledig zelfstandig ruim 25 miljoen paprika’s op jaarbasis waarvan maar liefst 98% klasse 1-kwaliteit. Sorteren en verpakken van de paprika’s gebeurt op de hoofdlocatie in Berkel en Rodenrijs. Sinds 2013 regelt het bedrijf ook zelfstandig de verkoop van alle producten.

Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn daarbij kernwaarden. Sinds 2019 zijn de verkoop activiteiten ondergebracht in Diosa Fruit BV., wat een zuster bedrijf is van Oostland Company.

Oostland Company is een jong en dynamisch bedrijf. Het energieke verkoopteam richt zich dagelijks vol overgave op haar verkooptaken en schenkt veel aandacht aan het contact met klanten en relaties.

Zonnepanelen

In 2018 werd de volgende stap gezet om het bedrijf te verduurzamen. Met grote schuine en platte daken is ons gebouw de ideale locatie voor zonnepanelen. Wij plaatsten 1.457 zonnepanelen op onze sorteer- en verpakkingshal en elke zonnepaneel zal naar verwachting 252 kWh duurzame zonne-energie per jaar opwekken. De groene stroom van de zonnepanelen wordt gebruikt voor koelen van de paprika’s voor behoud van kwaliteit, de sorteermachines en de technische installaties voor het telen en kweken van paprika’s in de kas. Daarnaast levert het zonnedak het overige deel aan het elektriciteitsnet. Wij hebben ervoor gekozen om deze duurzame investering te financieren via crowdfunding organisatie Zonnepanelendelen.nl zodat mensen die geen ideaal dak hebben thuis, kunnen investeren en profiteren van de opgewekte duurzame energie.

Kwekerij en Kwaliteit

“Het bedrijf beschikt over meerdere teeltlocaties”

Kwaliteit

Oostland Company ontwikkelde een eigen teeltrecept dat goed werkbaar is en alleen wordt aangepast als dat een duidelijke meerwaarde met zich meebrengt. Onderdeel van die teeltwijze is een maximale inzet van biologische gewasbescherming om mens en milieu minimaal te belasten. Daarmee voldoet Oostland Company ruim aan de bestaande regelgeving. Het bedrijf beschikt dan ook over alle benodigde certificeringen . Door de gekozen werkwijze is Oostland Company in staat om continu een hoge en betrouwbare kwaliteit paprika’s te leveren.

Teelt

Oostland Company teelt paprika in de kleuren rood en geel. Daarbij wordt specifiek gekozen voor kwalitatief sterke rassen die geschikt zijn voor export naar landen wereldwijd. Het teeltproces vindt nauwkeurig plaats en de gewassen krijgen altijd de juiste zorg en aandacht. Daarbij worden de substraten ieder jaar vervangen en worden de kassen in het voorjaar gecoat voor een betere zomerkwaliteit. Door de toepassing van dubbele schermen wordt het energieverbruik bovendien beperkt.

Het bedrijf en medewerkers

Het bedrijf beschikt over meerdere teeltlocaties, die elk hun eigen locatiemanager hebben. Zij krijgen de vrijheid om hun vestiging naar eigen inzicht te organiseren, uiteraard in lijn met de algehele bedrijfsfilosofie. Alle locaties samen vormen een eenheid. Oostland Company bestaat uit een vaste kern van medewerkers. Afhankelijk van het seizoen en de drukte worden aanvullend uitzendkrachten ingehuurd. Onderscheid tussen vaste medewerkers en uitzendkrachten wordt niet gemaakt, iedereen binnen de organisatie is even waardevol. Op elke locatie wordt met een eigen team gewerkt, dat ook eigen verantwoordelijkheden heeft. Iedereen binnen het team speelt daarin een belangrijke rol.

Producten en Verkoop

Oostland Company sorteert alle paprika’s zelf op de hoofdvestiging in Berkel en Rodenrijs.

Producten

Oostland Company sorteert alle paprika’s zelf op de hoofdvestiging in Berkel en Rodenrijs, vervolgens worden deze eveneens op het eigen bedrijf verpakt. Dit kan in iedere gewenste verpakking en op maat worden verzorgd. De wens van de klant staat daarbij altijd voorop. Standaard worden de paprika’s verkocht onder het eigen merk Njoy Vegetables, dat staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Njoy Vegetables worden verpakt in herkenbare en aantrekkelijke zwarte dozen, maar ook andere verpakkingsvormen, zoals poolfust en klapkratten behoren tot de mogelijkheden. Indien gewenst kan maatwerk altijd worden geleverd. Neem voor alle mogelijkheden contact op met Diosa Fruit.

Verkoop

Door de verkoop in eigen hand te houden, kan voor iedere klant maatwerk worden geleverd. De directe contacten met afnemers zorgen er bovendien voor dat de paprika’s elke dag gegarandeerd snel en vers kunnen worden geleverd. De ideale ligging nabij de snelwegen A4, A12 en A20 vormt een belangrijke logistieke meerwaarde om de producten snel op plaats van bestemming te krijgen. De exacte leveringsvoorwaarden kunnen bij Diosa Fruit worden opgevraagd. Oostland Company werkt regelmatig samen met partijen binnen en buiten de tuinbouw. Zo levert het bedrijf paprika’s aan de Voedselbank en werd geparticipeerd aan schoolevenement in de omgeving. Oostland Company staat open voor nieuwe vormen van samenwerking.

Contact Info

Bedrijvenpagina http://www.oostlandcompany.nl/

Vacatures Oostland Company

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.