Oostland Notaris

Oostland Notaris

Notaris voor elke levensfase Onze mensen nemen u bij de hand bij de belangrijke momenten in uw leven...

Oostersingel 1, 2651 VX Berkel en Rodenrijs

Over Oostland Notaris

‘Betrokken
betrouwbaar en bereikbaar dat is Oostland Notaris’

Huis kopen

U gaat een huis kopen. Een belangrijk moment in uw leven. De aankoop van een huis is een grote investering. Wij begrijpen dat u veel vragen en onzekerheden heeft en helpen u daar graag bij. Ons deskundige advies geeft u duidelijkheid en rust. Bekijk hieronder onze diensten omtrent het kopen van een huis:

Koopovereenkomst
De koopovereenkomst omvat een schriftelijke afspraken tussen koper en verkoper. Denk aan de koopsom, datum van eigendomsoverdracht en bepaalde voorwaarden. Samen met u zorgen wij ervoor dat de overdracht van het huis goed wordt geregeld. Wij zijn onpartijdig en onafhankelijk.

Hypotheekakte
Wanneer u de koopsom van uw huis betaalt middels een geldlening bij een financier, wordt dit vastgelegd in een hypotheekakte. De hypotheekakte is de overeenkomst tussen u en de hypotheekverstrekker. De hypotheekakte wordt altijd opgesteld en gepasseerd door de notaris. Wij zijn hierin graag uw betrokken en betrouwbare partner.

Leveringsakte
Bij de leveringsakte komen wij, notaris om de hoek kijken. Wij zijn namelijk als enige bevoegd om te zorgen dat het huis aan u geleverd kan worden en maken daarvoor een notariële akte op: de leveringsakte. Wij zijn u graag persoonlijk van dienst op een toegankelijke en transparante manier.

Familiezaken

Als het gaat om familiezaken komen er vaak emoties om de hoek kijken. Dan is het fijn een partner te hebben die praktisch en zakelijk meedenkt zonder uw belangen uit het oog te verliezen. Het is belangrijk dat afspraken goed zijn vastgelegd. Bekijk hieronder onze diensten omtrent familiezaken:

Trouwen
Bij het geven van het ja-woord zegt u ook ‘ja’ tegen een aantal afspraken. Maar welke? Wij denken met u mee, zonder de roze wolk. Iedereen trouwt sinds 2018 standaard in beperkte gemeenschap van goederen. Elke afwijking van de wet, hoe klein ook, moet worden vastgelegd in een notariële akte en heet dan huwelijkse voorwaarden.

Partnerschap registreren
U en uw partner denken serieus na over een toekomst samen? Het is dan verstandig zaken officieel te regelen. Maar wat is het verschil tussen een geregistreerd partnerschap en trouwen? Wij helpen u bij het opmaken van partnerschapsvoorwaarden, net zoals bij huwelijkse voorwaarden, zodat u ervan verzekerd bent dat alles goed is afgedekt.

Samenlevingscontract
U gaat samenwonen, maar bent (nog) niet getrouwd of geregistreerd partner? Dan is het fijn elkaar zorg en zekerheid te bieden tijdens het samenwonen, maar ook bij beëindiging ervan of overlijden. Deze zorg en zekerheid krijgt u door het opstellen van een samenlevingscontract.

Scheiden
Wij begrijpen heel goed dat u bij een scheiding of verbreking van samenwoning veel aan uw hoofd heeft. Het is belangrijk om zaken goed af te ronden, juist als de echtscheiding al is uitgesproken. Wilt u een akte van verdeling opstellen? Of een nieuw testament opstellen zonder uw ex-partner als erfgenaam? Wij kunnen u met dit alles ontzorgen.

Voogdij
De keuze voor een nieuwe voogd van uw kind(eren) is niet niks. Het regelen van de voogdij kan daarom een veilig gevoel geven. U kan een voogd benoemen in uw testament. Wij zijn uw betrokken partner.

Erven en schenken

U wilt goed geregeld hebben wat er met uw vermogen gebeurt na uw overlijden. Een zwaar onderwerp waar we u graag bij helpen. Wij ontzorgen hiermee ook uw nabestaanden in een emotionele fase waarin al veel van ze gevraagd wordt. Bekijk hieronder onze diensten omtrent erven en schenken:

Schenking
U wilt schenken aan uw kinderen. Dit kan zonder notaris in contanten of via de bank. Echter, het heeft voordelen om te schenken zonder dat daarbij al geld over tafel gaat: schenken op papier.

Testament
Een testament is een notariële akte die gebruikt wordt om uw erfgenamen in aan te wijzen en om de afwikkeling van uw nalatenschap in vast te leggen. De wet regelt zeker niet alles! In een testament kunt u nog veel terrein winnen. Wij vertellen u er graag meer over.

Nalatenschap
Alle bezittingen en schulden die u na uw overlijden achterlaat, vormen samen uw nalatenschap. Wij ondersteunen uw erfgenamen graag bij de afwikkeling van uw nalatenschap

Bedrijf en organisatie

Als ondernemer krijgt u te maken met een aantal notariële verplichtingen. Zoals bij het starten en beëindigen van onderneming of het aanpassen van de rechtsvorm. Klein of groot bedrijf, wij zijn uw partner en voorzien u van deskundig advies. Bekijk hieronder onze diensten omtrent bedrijf en organisatie:

Starten onderneming
U gaat een eigen onderneming starten. Een spannende stap! Wist u dat een inschrijving bij ons binnen 3 uur na oprichting kan plaatsvinden? Het is belangrijk snel in te schrijven, omdat bestuurders anders persoonlijk aansprakelijk zijn. Wij begrijpen dat uw ondernemersagenda snel volloopt en bieden ook digitale support via onze Notarcam.

Rechtsvorm aanpassen
Er zijn verschillende rechtsvormen waarin ondernemers (samen)werken. Denk aan rechtsvormen zonder rechtspersoonlijkheid, zals de eenmanszaak, maar ook rechtsvormen met rechtspersoonlijkheid, zoals de Besloten Vennootschap (BV). De ene vorm kan beter uitvallen of voelen dan de andere vorm. Wij kunnen u daarbij helpen en doen dit het liefst in nauw samenspel met zijn fiscale en/of overige adviseurs. Samen naar het optimale resultaat voor u, de ondernemer!

Beëindigen onderneming
U overweegt om met uw zaak te stoppen en uw onderneming te beëindigen. Daar komen veel vragen bij kijken en het is uiteraard ook afhankelijk van de vorm waarin u de onderneming drijft. Het is belangrijk dat u tijdig maatregelen neemt om uw onderneming zo goed mogelijk over te dragen of te laten beëindigen. Wij weten wat hierbij komt kijken en zijn daar als notaris vaak bij betrokken.

 

Contact

Telefoonnummer: 010-5113866
Adres: Oostland Notaris: Oostersingel 1, 2651VX Berkel en Rodenrijs

e-mail: info@oostlandnotaris.nl

Bezoek bedrijfswebsite

Contact Info

Bedrijvenpagina https://www.oostlandnotaris.nl/

Vacatures Oostland Notaris

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.