R-Vent

R-Vent

De oorsprong van R-Vent Netherlands B.V. ligt in 1919 met de oprichting van Bouwmaterialenhandel H. Rook. Nadat in 1956 wordt gestart met...

Bergschenhoek

Over R-Vent

De filosofie achter het merk

Is goede ventilatie onzichtbaar en niet voelbaar? Wanneer spreken we van een prettig en gezond binnenklimaat om in te wonen of om in te werken? Welke criteria vormen de basis voor optimaal comfort? Denk daarbij aan het voorkomen van tocht, een laag geluidsniveau, de juiste temperatuur en juiste luchtvochtigheid. Maar ook luchtdichtheid en energiezuinigheid zijn van essentieel belang voor de realisatie van een gezond binnenklimaat. Een klimaat dat resulteert in comfort voor de gebruiker.

Realisatie van comfort in de gebouwde omgeving is de basis van alle R-Vent-producten. Maar comfort is voor R-Vent ook de dagelijkse ondersteuning van de verschillende partijen in de bouwkolom die betrokken zijn bij ventilatie en luchtbehandeling. Hiermee is comfort niet alleen belangrijk als eindresultaat, maar is comfort ook een uitgangspunt in de realisatie ervan. Dit is de filosofie van R-Vent.

Bij zowel de ontwikkeling, de productie, de selectie en de levering van R-Vent-producten staat comfort continu centraal. Pas als we overtuigd zijn dat een product aan deze voorwaarden heeft voldaan, verdient het de merknaam R-Vent.

De oorsprong van R-Vent Netherlands B.V.

R-Vent is de merknaam van R-Vent Netherlands B.V. Bedrijven die deel uitmaken van R-Vent Netherlands B.V. zijn: Bergschenhoek Luchtcomfort, Spiraliet, R-Vent Natuurlijke ventilatie en Vespi.  R-Vent Netherlands B.V. maakt deel uit van de Lindab Group.

De oorsprong van R-Vent Netherlands B.V. ligt in 1919 met de oprichting van Bouwmaterialenhandel H. Rook. Nadat in 1956 wordt gestart met betonwarenfabriek Hercules N.V. schakelt het bedrijf in 1960 over van de productie van binnenmuurstenen naar de productie van betonnen elementen voor ventilatie- en schoorsteenkanalen.

Nadat het bedrijf in 1965 de naam wijzigt in Industrie- en handelmaatschappij Bergschenhoek B.V. (het huidige R-Vent Netherlands B.V. met handelsnamen Bergschenhoek Luchtcomfort, Spiraliet en Vespi) duurt het niet lang meer voordat men in 1970 start met de productie van mechanische woonhuisventilatoren en spiraalgefelste luchtkanalen.

In de jaren tachtig en negentig ontwikkelt Bergschenhoek Luchtcomfort zich in rap tempo. De eerste activiteiten met Spiraliet worden in 2012 opgestart. Laatst genoemde richt zich op de toelevering van onder meer ventilatieproducten aan groothandels en voorraadhoudende partijen. In 2020 gevolgd door een 100% overname van Vespi.

Sinds 2022 maakt R-Vent R-Vent Netherlands B.V. volledig deel uit van de Lindab Group.

R-Vent Netherlands

R-Vent is de merknaam van R-Vent Netherlands B.V. Handelsnamen van R-Vent Netherlands B.V. zijn: Bergschenhoek Luchtcomfort, Spiraliet, R-Vent Natuurlijke ventilatie en Vespi. R-Vent Netherlands B.V. is onderdeel van de Lindab Group.

Voor complete ventilatie- en luchtbehandelingsprojecten

Uw partner voor de levering van totale ventilatiesystemen voor woningbouw en utiliteit. Van losse componenten tot volledig projectmatig en/of prefab geleverde systemen, alles onder één dak.

Uw ventilatiepartner voor de groothandel en voorraadhoudende partijen

Uw partner voor de levering van ventilatie- en luchtbehandelingsproducten direct aan de groothandel en andere voorraadhoudende partijen.

Uw partner voor natuurlijke ventilatieoplossingen

Aanbieder van projectmatige oplossingen voor ventilatieroosters, suskasten tot vraag gestuurde ventilatiesystemen. Voor nieuwbouw en renovatie.

Uw partner voor rond- en rechthoekig kanaalwerk

Vespi is uw partner voor rond- en rechthoekig kanaalwerk voor woningbouw en utiliteit.

Contact Info

Bedrijvenpagina https://www.r-vent.com/

Vacatures R-Vent

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.