Werkgever en werknemer dolblij met Oostlandwerkt.nl!

Silvia Huis in ’t Veld uit Delfgauw werkte negentien jaar bij Avalex in Rijswijk, totdat ze op een kwade dag te horen kreeg dat haar functie van ‘administratie- en registratiemedewerkster’overbodig ging worden. En dat er voor haar geen ander werk was bij het intergemeentelijk afvalinzamelbedrijf. Dat was schrikken voor Silvia. Ze zat echter niet bij de pakken neer en ging om zich heen kijken om een nieuwe baan te vinden. En die vond ze via Oostlandwerkt.nl.  Sterker nog: Oostlandwerkt.nl vond en benaderde haar via LinkedIn.

Silvia, getrouwd en moeder van twee zoons van zestien en veertien, schreef zich in als werkzoekende met een overzicht van haar wensen en kwaliteiten. Intussen hoorde Sam van der Burg van Oostlandwerkt.nl van zijn ‘maat’ Björn van Buijtene van Noord-West Transport, dat de administratie en de facturatie voor hem zelf te veel werd. En dat hij en collega Henri de Hoog op zoek waren naar een medewerker/ster voor twintig uur per week voor dat werk. Sam dacht meteen aan Sylvia en zo kwamen ‘vraag’ en ‘aanbod’ snel bij elkaar.

Meteen een klik

Bij het eerste gesprek tussen Björn en Silvia was er meteen een klik. Noord-West is een echt mannenbedrijf met rond de twintig stoere chauffeurs, maar daar past Silvia Huis in ’t Veld uitstekend tussen, zo blijkt. Silvia is namelijk van huis niet een vrouw van hoge hakken en mantelpakjes. Althans niet overdag!

Dat ze in het verleden ook nog een tijdje een vrachtwagen heeft bestuurd, wijst er al op dat ze zich ook tijdens de vrijdagmiddagborrel uitstekend weet te handhaven tussen de heren van Noord-West. Tot grote vreugde van Björn van Buijtene, die best wel een beetje met de vraag zat: hoe is het voor onze nieuwe collega om de enige vrouw te zijn in wat je toch wel een mannenbedrijf kunt noemen?

Gezellig

Dat gaat dus helemaal prima. Silvia is op 1 september 2022 van start gegaan bij Noord-West Transport en heeft het enorm naar haar zin. Natuurlijk mist ze soms de vrouwelijke collega’s bij Avalex, maar het is nu eenmaal een gegeven dat die niet meer in de buurt zijn. Met Björn en Henri op kantoor kan ze prima opschieten. Er wordt flink doorgewerkt maar het is ook intussen ook heel gezellig, zeggen ze alle drie!

Silvia gaf van tevoren aan dat ze met financiële zaken niet al te veel ervaring had, maar wat blijkt: ze pakt de dingen heel snel op en neemt vooral Björn veel werk uit handen. Noord-West Transport is een relatief jong bedrijf. In 2018 ging het van start met vier wagens en dat zijn er intussen zeventien: veertien containerwagens en drie zogenoemde walkingfloor-combinaties.

Afvalfracties

Noord-West houdt zich bezig met het transport van allerhande afvalfracties vanaf afvalinzamelaars naar verwerkingsbedrijven. Een hele grote klant is een bedrijf in Zoetermeer dat gebruikt hout inkoopt en vervoert naar een houtverwerker die het hout een tweede leven geeft.

De kracht van Noord-West is de flexibiliteit en de enorme servicebereidheid. Björn, Henri en hun medewerkers leveren voortdurend maatwerk en de afspraken en contracten die ze hebben met hun plusminus 25 klanten bevatten ook heel veel maatwerk. Het gevolg is dat geen factuur hetzelfde is en dat Silvia bij het maken van de facturen heel alert moet zijn op de diverse gemaakte contractuele afspraken. Ze zegt: “Al die verschillen maken het werk juist heel gevarieerd. Ik moet mezelf dwingen om heel nauwgezet te werken.”

Andere activiteiten

Ze is zelf heel tevreden over hoe het allemaal gaat en heeft haar draai gewoon gevonden. Tegelijk zijn Björn en Henri heel content en blij met haar. Vooral Björn heeft nu veel meer zijn handen vrij voor andere werkzaamheden in de sterk gegroeide onderneming, zoals het ontwikkelen van handelsactiviteiten in het verlengde van het transportwerk.

Die groei is overigens geen doel op zich. Sterker nog: juist vanwege de persoonlijke benadering, het maatwerk en de service willen de heren niet verder groeien dan zo’n twintig vrachtwagens op hun prachtige vestigingsplek aan de Reesloot in Pijnacker, waar vroeger Van Duijn Transport gevestigd was.

Oostlandwerkt.nl

Tot slot nog even terug naar de rol en de werkwijze van Oostlandwerkt.nl.  Björn en Henri zijn daar heel positief over. Via Oostlandwerkt.nl hebben ze de ideale medewerker gevonden. Ze vinden het een prima platform waar werkgevers en werknemers in het Oostland elkaar ‘ontmoeten’.

Nu was voor Silvia voorheen de woonwerkafstand al niet heel lang, maar voor heel veel werknemers geldt dat ze het geweldig vinden dat ze via Oostlandwerkt.nl ‘in de buurt’ een prachtige baan en werkplek hebben gevonden. Veelal op fietsafstand! 

Ook op zoek naar een baan in de buurt of op zoek naar medewerkers uit de buurt, kijk snel verder op Oostlandwerkt.nl.

Geschreven door Sjaak Oudshoorn

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.