Leen Menken

Leen Menken

Al meer dan 30 jaar ervaring in food logistiek Onze drive? Wij zorgen ervoor dat jouw business kan groeien. Wij ondersteunen je op de achtergrond...

Zoetermeer

Over Leen Menken

Al meer dan 30 jaar ervaring in food logistiek

Onze drive? Wij zorgen ervoor dat jouw business kan groeien.

Wij ondersteunen je op de achtergrond. Voorraad houden, bestellingen verzamelen en het vervolgens koud / geconditioneerd bezorgen bij jouw klant. En of dat nu een consument, een restaurant, een distributiecentrum of een groothandel is en of het om koel- of vriesstromen gaat. Wij ondersteunen je graag.

Leuk dat je wat meer over ons wilt lezen!

We hebben de foodmarkt in de afgelopen jaren langzaam zien veranderen. Consumenten willen producten direct van de bron, diepte in het assortiment en meer exclusieve producten. Leveranciers willen transparantie in de keten en inzicht in data.
Er ontstaat daardoor behoefte aan nieuwe routes naar de markt. Wij faciliteren hierin met op maat gemaakt logistiek partnerschap.

We hebben één duidelijk doel voor ogen: onze klanten helpen groeien.

Trots op onze geschiedenis

In 1987 heeft Leen Menken het gelijknamige bedrijf opgericht. Inmiddels heeft Leen het stokje overgedragen aan Lucas Roskam, hij heeft de dagelijkse leiding over het bedrijf. Leen is nog steeds verbonden aan het bedrijf als adviseur.

In 2018 heeft bpostgroup bpostgroup.com een meerderheidsaandeel in ons bedrijf gekocht. Door de samenwerking aan te gaan, hebben we stappen gemaakt in de professionalisering, kwaliteitsverbetering en het vergoten van onze capaciteit.

DynaGroup is één van de dochters van bpostgroup. Zij zijn gevestigd in Nederland (Nuth, Limburg) en ook actief in de e-commerce markt. Zij bezorgen ongekoeld bij consumenten en bedrijven: van paspoorten tot wasmachines. We hebben veel overeenkomsten met de DynaGroup en trekken in veel projecten met elkaar op. Zo werken we met hetzelfde Transport Management System (Track & Trace) en werken de afdelingen IT, HR en Marketing veel samen.

1987 – De start van een warehouse

Op jonge leeftijd ontwikkelde Leen Menken een passie voor de logistieke keten. Nadat hij eerst een aantal jaren in de melkfabriek van zijn familie had gewerkt, besloot Leen om van zijn hobby zijn beroep te maken. In 1987 legt hij de basis van het bedrijf dat tot op de dag van vandaag zijn naam draagt.

Kort na de oprichting blijkt al dat de vraag naar vriesopslag vanuit het bedrijfsleven groter was dan verwacht, waardoor ons mooie bedrijf een vliegende start had.

1995 – Foodservice logistiek, een stap in de keten

Ons bedrijf bleef ontwikkelen en de opslagcapaciteit werd in fasen uitgebreid. In 1995 begint in Nederland het quickservice segment aan een sterke groei. Leen speelt slim in op deze ontwikkeling door, naast opslag, ook de nationale distributie voor deze ketens te organiseren.

Van leverancier tot eindlocatie, we regelen zowel de fysieke als de financiële stroom waardoor we onze klant optimaal ontzorgen. Na ruim tien jaar ervaring met deze zogenaamde ‘procurement’ activiteiten begint ook de internationale vraag toe te nemen. Dit zorgt in 2008 voor een belangrijke stap: Europese distributie. Nog geen vier jaar later zijn we uitgegroeid tot Europees consolidatiecentrum voor een grote internationale fastfoodketen.

2021 – E-commerce logistiek, partnerschap en ontwikkeling

Maar ook dicht bij huis staat de ontwikkeling niet stil. We hebben tijdig geanticipeerd op de groei van webshops, wat resulteerde in een mooie nieuwe dienstverlening: directe levering aan consument en bedrijven.

Met een nationaal koel- en vries netwerk en speciale inpakmagazijnen verzorgen wij het hele logistieke proces . Van het inpakken van pakketten en stapelen van pallets, tot de levering bij consumenten en bedrijven.

Wij zijn klaar voor de toekomst, groei jij met ons mee?

Vacatures Leen Menken

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.