Hoeve Biesland

Hoeve Biesland

Hoeve Biesland is een biologisch dynamische boerderij in de randstad, waar we groenten, vlees, brood en rauwe melk produceren...

Delfgauw

Over Hoeve Biesland

Hoeve Biesland de boerderij van de toekomst in de Randstad!

Hoeve Biesland is een biologisch-dynamische boerderij met het Demeter keurmerk in Delft waar we vlees, brood, rauwe melk en groenten produceren en arbeidsmatige dagbesteding aanbieden.

Onze dieren grazen in natuurgebieden, hebben veel ruimte en krijgen zo min mogelijk antibiotica. Maar we werken ook zonder gif of kunstmest zodat de grond gezond blijft en het natuurgebied rondom de boerderij een hoge biodiversiteit heeft. Daarnaast blijven onze grondstoffen zoveel mogelijk binnen het bedrijf, dat is onderdeel van de ‘Kringlooplandbouw’. Hier werken we samen aan smaakvolle producten die we van het platteland naar de stad brengen.

Onze producten verkopen we onder andere in onze drukbezochte boerderijwinkel. Maar we leveren ook aan de horeca, instellingen en winkels in de stad. Daarnaast zijn we actief in landschapsbeheer in samenwerking met Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Ook draaien  we voor 100% op zonne-energie en slootkantmaaisel uit de omgeving gebruiken we als strooisel voor de koeienstal. Zo maken we vruchtbare compost van iets wat normaliter als ‘afvalproduct’ wordt gezien. Tuinders en akkerbouwers uit de omgeving gebruiken deze compost op hun land. Gekapte zieke bomen uit de omgeving verwerken we tot haardhout.

De kringloop van het leven binnen een bedrijf

We werken continu aan het verbeteren van de vruchtbare bodem, voor vitale dieren, gezonde mensen en groeiende natuur, omdat we er van overtuigd zijn dat allemaal in verbinding staat met elkaar.

Dat werkt zo: Zorg je goed voor de natuur, dan zorgt de natuur goed voor jou.

  • Zorg je goed voor koeien dan geven ze de beste melk, krijg je het lekkerste vlees en produceren ze vruchtbare mest
  • Verspreid je deze mest over het land dan zorg je voor een vruchtbare bodem en krijg je smaakvolle en gezonde groenten
  • Zorg je goed voor de mensen, dan zorgen de mensen goed voor het bedrijf en de wereld om hen heen

Op Hoeve Biesland kun je zelf komen kijken hoe we op een duurzame wijze met dieren, mensen, voedsel en natuur omgaan.

Een bedrijf van deze tijd, een boerderij van de toekomst

Biodynamisch boeren betekent dat we met met preparaten werken, onze koeien hun hoorns houden en we enkel mest van eigen koeien gebruiken om het land te bemesten. Ook gaan we pas maaien als de Weidevolgels klaar zijn met broeden, blijven we zoeken wat onze dieren nodig hebben om zo natuurlijk en prettig mogelijk te kunnen leven en proberen we mensen met verschillende achtergronden binnen de coöperatie een plek te geven. De natuur staat hierin telkens centraal en door omringende natuur te betrekken in de bedrijfsvoering, ontstaat er meer evenwicht waardoor we ook in de toekomst nog van dit gebied kunnen genieten.

Contact Info

Bedrijvenpagina https://www.hoevebiesland.nl/

Vacatures Hoeve Biesland

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.