OVATA

OVATA

OVATA is een modern en geautomatiseerd glastuinbouwbedrijf, gespecialiseerd in het produceren van succulenten. Ook wel bekend als...

Bleiswijk

Over OVATA

Het pure avontuur van OVATA

“Bleiswijk, 1974. Ergens in een hoekje van een kleine kas zit een jochie. Zijn blik is geconcentreerd. Naast hem ligt een scherp mesje om plantjes te snijden. Zorgvuldig en gefascineerd bestudeert hij het stekje van de Crassula ovata dat hij van een kweker heeft gekregen.

De 7-jarige Hans Ammerlaan kan op dat moment onmogelijk bevroeden dat dit ene stekje van ‘de geluksplant’ het begin is van een groot ondernemersavontuur, een nooit uitdovende passie.”

Omdat zijn vader, die ook Hans heette, een bloemenkwekerij had, kon Hans zijn hobby bij hem in de kas verder uitbreiden. Na het afronden van de middelbare tuinbouwschool heeft Hans van zijn hobby zijn werk gemaakt. Op 1 juli 1987 werd de eenmanszaak “Plantenkwekerij Hans Ammerlaan” opgericht met een oppervlakte van 4.000 m2. Hiermee is de passie om succulenten te vermeerderen en te telen begonnen.
De eerste jaren werden er alleen Crassula’s geteeld, maar al snel werd dat uitgebreid met meerdere succulent-families zoals Aloe, Haworthia, Pachyphytum, Gasteria, Echeveria en cactus.

Missie, visie en kernwaarden

Bij OVATA begint alles met passie. Een passie om de mooiste vetplanten te telen die de natuur kan leveren. Passie voor de planten is de drijfveer, of het nu gaat om veredeling, het gebruik van data of investeren in duurzame innovatie, het komt allemaal voort uit de passie om de mooist mogelijke vetplant te telen. Behalve passie is OVATA vooruitstrevend in een duurzame teelt. Door middel van gespecialiseerde veredeling en innovatieve teelt mensen in staat stellen om thuis te genieten van gezonde planten.

Consistentie, betrouwbaarheid en kwaliteit zijn voor ons altijd belangrijke waarden geweest. Iedere succulent, ongeacht het moment van het jaar (consistent), is van dezelfde kwaliteit, intense kleur en sterkte. Dit doen we met vakmanschap en door innovatie op alle fronten binnen onze organisatie. Ook duurzaamheid en betrokkenheid dragen bij aan een gelukkige OVATA toekomst.

Contact Info

Bedrijvenpagina https://oostlandwerkt.nl/companies/ovata/

Vacatures OVATA

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.