Stolk Flora

Stolk Flora

Al jaren zijn wij bezig met het gene wat wij als bedrijf het liefste doen: Duurzaam en maximaal biologisch telen van de mooiste orchideeën. Omdat wij hier...

Bleiswijk

Over Stolk Flora

De organisatie Stolk Flora – Your Natural Orchid

Al jaren zijn wij bezig met het gene wat wij als bedrijf het liefste doen: Duurzaam en maximaal biologisch telen van de mooiste orchideeën. Omdat wij hier als bedrijf trots op zijn hebben wij onze missie doorgevoerd in onze huisstijl. Sinds dien communiceren wij als Your Natural Orchid.  Jarenlang focusten we op grootbloemige orchideeën. Inmiddels ontwikkelen en produceren we veel verschillende kleuren, formaten en bloemvormen. De groei van het bedrijf heeft de afgelopen jaren de bijbehorende ontwikkeling van onze medewerkers, onze organisatie met zich mee gebracht.

Op 6 hectare worden jaarlijks 3,5 miljoen planten geteeld. Bij Stolk Flora groeien orchideeën zoals ze ook in de natuur groeien. In die eigen natuurlijke omgeving ontwikkelt een plant zich op haar mooist. Zo’n orchidee is ‘Your Natural Orchid’. Een orchidee geteeld met respect voor mens en natuur.

Een familiebedrijf met vier generaties wortels

Stolk Flora is een familiebedrijf. Een bedrijf dat van overgrootvader (Henk), grootvader (Jan) en vader (Henk) is overgegaan op de huidige generatie, ook weer Jan geheten. Jan was ook degene die de teelt van de orchidee op het bedrijf grootschalig aanpakte. Zijn vader was daar al mee begonnen met Cymbidiums, als een van de eerste telers in Nederland. Jan huurde er een locatie bij en startte met 20.000 Phalaenopsis.

12 voetbalvelden vol orchideeën

In 2000 ging het huidige bedrijf in Bergschenhoek open, helemaal ingericht voor de professionele teelt van orchideeën. De tweede vestiging volgde zeven jaar later, in Bleiswijk. Daarmee heeft Stolk Flora nu de beschikking over 6,1 hectare – 12 voetbalvelden vol met Phalaenopsis! Daarvoor zijn elke dag 25 vaste medewerkers en ongeveer 50 uitzendkrachten in touw. Opvallend is dat veel mensen al jarenlang bij Stolk Flora werken. Dat maakt dat er een vast, hecht team staat. Mensen met veel ervaring in de teelt. En vooral met een grote passie voor de Phalaenopsis.

Telen voor geheel Europa

Op 12 voetbalvelden teel je natuurlijk heel veel orchideeën. Daarom gaan onze planten naar alle landen in Europa en ook verder weg. Ons assortiment is zo samengesteld dat we aan de verschillende wensen qua kleur, lengte en rijpheid van onze klanten kunnen voldoen.

Contact Info

Bedrijvenpagina https://www.stolkflora.nl/nl/contact/vacatures

Vacatures Stolk Flora

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.