De Hoog Orchids

De Hoog Orchids

Waar liefde voor product, vakmanschap en techniek samenkomen. Wij zijn De Hoog Orchids. Dendrobium Nobilé is onze specialiteit...

Pijnacker

Over De Hoog Orchids

Ruim 30 jaar ervaring in het kweken van Dendrobium Nobilé.
Twee vestigingen waar jaarrond gekweekt wordt met passie en oog voor de omgeving.

Focus op dendrobium nobilé

Door onze jarenlange opgebouwde ervaring en met 52.000 m2 kas oppervlakte Dendrobium Nobilé’s  kun je wel stellen dat we liefde hebben voor ons product. Het vakmanschap van orchideeën kweken zit in onze genen. De focus op  Dendrobium Nobilé maakt ons de absolute specialist in de markt. Wij zijn jaarrond in staat een zelfde kwaliteit te leveren in niet alleen wit maar ook diverse andere gekleurde soorten.

Maatschappelijk verantwoord

De Hoog Orchids is een modern bedrijf en heeft door het hele kweekproces heen oog voor de omgeving. Onze systemen zijn geoptimaliseerd om een perfect product te leveren en daarbij het milieu zo min mogelijk te belasten. Van grondstoffen tot logistiek, van licht tot lucht, alles draait om efficiency, milieubewust en maatschappelijk verantwoorde manier kweken van Dendrobium Nobilé.

MPS A+, MPS GAP, GRASP en SEDEX

Wij zijn MPS-A+, MPS-GAP, GRASP en Sedex gecertificeerd, wat aantoont dat wij een hoge status van milieubewust kweken hebben.

Groenlicht

Het licht dat gedurende de wintermaanden in mindere mate door de zon wordt geleverd, wordt aangevuld met assimilatie-verlichting. Hierdoor kunnen we in de winter ook planten van superkwaliteit leveren. Dit ‘groeilicht’ bevordert ook de vorming van nieuwe scheuten.

Led-verlichting

In onze koelcel maken wij gebruik van LED-verlichting. De LED-verlichting zorgt voor een betere knopvorming en is energiezuinig.

Schermdoeken

Wij maken gebruik van 3 schermdoeken. In de winter als het kouder word sluiten er doeken zodat de warmte binnenblijft. In de zomer sluiten deze doeken om de warmte buiten te houden. Ook om overlast van de assimilatie verlichting tegen te gaan gebruiken wij een schermdoek. Als laatst gebruiken we ook een schermdoek in de afdeling van de verduistering, hierdoor kunnen we de groei sturen.

CO2

CO2 is nodig voor het groeiproces van de plant. CO2 betrekken we van de OCAP, dit is een leiding waarin CO2 door Shell wordt aangeleverd. Deze CO2 is een afvalproduct van Shell bij het raffinageproces en een bouwstof voor de plant om te groeien.

WKK

Opwekken van eigen energie, stroom en warmte door middel van gas. De elektra, die nodig is om de lampen te laten branden wordt geleverd door een generator. De warmte, die daarbij vrijkomt, wordt gebruikt om de kassen te verwarmen. Zo ontstaat er een zo hoog mogelijk rendement.

Koelinstallatie

De koelinstallatie heeft 2 functies. In de afdeling van de koeling zorgt de installatie voor het in bloeitrekken van de planten, oftewel de knopvorming wordt in gang gezet. En in de afdeling van de afkweek zorgt de koeling ervoor dat de plant rustig kan afkweken, dit bevorderd de kwaliteit en houdbaarheid van de plant.

Luchtbevochtiging

Door het gebruik van luchtbevochtiging kunnen we hoge temperaturen in de kas of werkruimte naar beneden krijgen naar de ideale temperatuur. Bij een te lage luchtvochtigheid (RV), wat niet optimaal is voor de plant, kunnen we door de luchtbevochting het klimaat van de plant optimaliseren.

Camera’s

Door het gebruik van camera’s en een watergeefinstallatie bij het afleversysteem, kunnen de door u bestelde partijen zo gelijk mogelijk worden gesorteerd en afgeleverd met voldoende water voor het transport.

Container systeem

Voor het vervoer en het verplaatsen van onze planten maken we gebruik van een volledig geautomatiseerd containersysteem.

Warmtepomp

Door gebruik te maken van een warmtepomp en warmte- en koude bronnen, kunnen we op een zo milieuvriendelijke manier warmte en kou maken. Warmte om  in de winter de kassen te verwarmen en kou om de kassen koel te houden in de zomer.

CO2 reductie

Op de verwerkingsloods aan de Vrederustlaan in Delfgauw zijn maar liefst 2650 zonnepanelen geplaatst, welke 712.000 megawatt aan energie leveren. Op de Overgauwseweg in Pijnacker  staan 500 stuks verticaal op de gevel en 1500 op het dek,  Hiermee wordt een ideale manier van opkweken gerealiseerd en eveneens een verlaging van de CO2 gerealiseerd.

Contact Info

Bedrijvenpagina https://dehoogorchids.com/

Vacatures De Hoog Orchids

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.